Temmuz 2021 GOOGLE Güncellemesi

Temmuz 2021 GOOGLE Güncellemesi

Google’ın Temmuz 2021 Temel Güncellemesi, 1 Temmuz 2021’den itibaren kullanıma sunuldu.

Haziran ayında Twitter üzerinden Google güncellemelerine biraz zaman ayırdıysanız mutlaka dengesiz SERP dalgalanmaları hakkında orantısız içeirk paylaşanları görmüşsünüzdür.

Pandalar ve Penguenler’den acı verici dersler aldıktan sonra, Google’ın iyi SEO davranışını ödüllendirdiğini de öğrendik. Bu, alakalı ve yetkili içeriğe sahip, kolay erişilebilir ve iyi organize edilmiş web sitelerinin, Google’ın algoritmalarını beslemek için tek değilse de en iyi çözüm olduğu anlamına gelmektedir. Tam ters orantıda herşeyi düzgün yaptığınızı düşünmenize rağmen orantısız zararlar görmek sizi duygusal anlamda da üzecektir. Bu maalesef 2000 yılından beri olan ve olmaya devam eden bir acı Google mirasıdır.

Şunu unutmamakta fayda vardır, bu tarz temel, yani yapı taşı değerindeki güncellemeler sitelerinize karşı bir saldırı değildir, daha çok size yardımcı olma gayesindedirler. Pek tabi ki her zaman yüzde yüz başarı beklenemez, ama bu şu an izlememiz gereken tek yoldur.

Ne yazıkki Google artık içerikleri değerlendirme konusunda çok daha başarılı, orjinal ile emitasyon arasında seçim yapma konusunda çağ atlamış gibi gözüküyor. Bazılarınız şimdi kızabilir, pek tabi doğru bilgiyi vermek o bilgiye sahip olan kişiye ait orjinal içeriği klonlamış olduğunuz anlamına gelmiyor. Aynı bilgileri semantik tekniklerle daha ne kadar çok tanımlandırıp web’i kirletebiliriz? Google bu düşüncenin yüzüne bir bardak soğuk su çarpmıştır.

Peki neyi yanlış yaptınız? ; Bu soruya tek bir cümle ile cevap vermek mümkün değildir, size bir şeyi yanlış yapmadınız demek daha doğru bir cevap olacaktır. Eğer dramatik bir düşüş yaşıyorsanız bu sizin içeriklerinizde büyük bir soruın olduğu anlamına gelmez, daha çok Google artık gerçek ve daha yararlı sonuçları sizin sitelerinizden önce gösterdiği anlamına gelir.

Durum Daha Kötü Olmadan Neler Yapabilirim?

Bu tarz büyük güncellemelerde hızlı hareketlerden kaçınmanızda fayda var. Büyük düşüşler olacağı gibi büyük artışları da öngörüp hedeflediğiniz arama hacimlerini incelemeye devam edin.

Gelen çekirdek güncellemenin tam oturması ortalama 2 haftayı bulabilir, bu süre alacağınız aksiyonlarınızı belirlemek için yeterli bir süredir. Bir kayıp yaşamışsanız, hızlı bir yükseliş beklemeniz daha büyük zararlara sebebiyet verebilir. Dolayısıyla tespit ettiğiniz sorunları sitenize uygulamadan önce mutlaka tüm güncellemenin tamamlanmasını bekleyin. Her büyük güncellemeden sonra sakin bir dönem olur. Bu dönemde yapacağınız hamleleri mümkünse bir SEO uzmanı eşliğinde tamamlayın.

Sizin yerinize artık sıralamalarda daha iyi konumlarda olan sitelerin tüm tekniklerini inceleyip bir hareket planı çıkarın. Bulunduğunuz dönem Pandemi tarzı kitlesel sorunların yaşandığı bir dönem ise mutlaka kitlenizi bu yönde ayrıca tartın.

En Çok Etkilenen Sektörler

Bu çekirdek güncellemede en fazla etkilenen sektörleri şu şekilde sıralayabiliriz; Emlak, Sağlık, Turizm, Seyahat, Uzaktan Eğitim/Hizmet, Canlı Eğlence siteleri.
Tüm bu kategorilerin en ortak özelliğinin yerel sonuçlar olduğunu göz ardı etmeyin.

Sitenizin Mobile Değerleri Ne Seviyede?

Bu tarz büyük çekirdek güncellemelerde bir düşüş yaşamazsınız öncelikli olarak Mobil uyumlu sitenizin tepkilerine bakmanızda fayda var. Hız ve kullanıcı dostu arayüz önemli etkenlerdir.

Neler Yapabilirim?

Bilindiği üzere Google güncellemeleri ile ilgili sır vermez. Planınızı hazırlarken sitenizin tüm araç ve gereçleri aktif bir şekilde çalışır durumda olup olmadığından emin olun.
Google tanıma servislerini sitenize uyguladığınıza emin olun; Google Analytics, GSC, Mobil uyumluk vs.

Mevcut SEO hatalarının düzeltildiğinden veya bu hatalardan kaçınıldığından emin olun.
Konuyla ilgili kapsamlı bir açıklama ile birlikte orijinal bilgiler, raporlama, araştırma veya analiz sağlayın.
İçeriğinizi, bir kullanıcının özel sorgusu için web’deki en bütünsel kaynak yapmaya çalışın. Kısaca hedef kitlenizle empatiye girin ve onların daha rahat anlayacağı şekilde optimizasyonlara gidin.

Sabırlı olun, bu süre zarfında içeriğinizin kalitesine odaklanın, sıralamanın zirvesine doğru bir yolda olduğunuzu unutmayın.

SEO uzmanları ile iletişime geçip anında büyük bir değişim veya sihirli bir dokunuş beklememelisiniz. Tüm şartları yerine getirdiğinizde ek bir desteğe dahi ihtiyaç duymayacağınızı unutmayın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir